Qbasicnews.com

Qbasic "like" compilers/interpreters => FB Projects => Topic started by: Dr_Davenstein on August 13, 2007, 05:08:17 AM



Title: I've been working on this engine again.
Post by: Dr_Davenstein on August 13, 2007, 05:08:17 AM
I'd be thankful if you guys could try it and let me know how it runs on your hardware. Thanks!  ;)


http://file-pasta.com/d/1828.rar


Title: Re: I've been working on this engine again.
Post by: MystikShadows on August 13, 2007, 09:48:45 AM
I just tried it on my laptop

1.2 gHz
512 Mb  RAM
16 openGL 1.3 (or is it 1.2 latest 1.X OpenGL)

I seem to be averaging about 1 frame per second or so.  It might be my setup or my OpenGL is really that crappy lol....later I'll try it on my other desktop (3 Gig, 256mb video card should be much better lol.


But hey, what I did see looks damn awesome to say the least :-)


Title: Re: I've been working on this engine again.
Post by: wildcard on August 13, 2007, 03:34:51 PM
It works ok on my set up (Athlon 1.33/Geforce FX9500XT) albeit a bit sluggish. But man its really impressive, I really liked the castle and having fun pushing over the statues, great work.


Title: Re: I've been working on this engine again.
Post by: Dr_Davenstein on August 14, 2007, 02:10:56 AM
Wildcard, I'm not getting any replies to forum topics. :o

Thanks for testing it. With the default setting, it's rendering about 175,000 polygons per frame. lol I haven't uploaded a version with culling yet, so if you want to try it, you can set the number in data/gen.egs file to a lower value. Something like 10 is realistic... 100 is a pretty extreme stress test... 1000 is blasphemy!  ;D


Title: Re: I've been working on this engine again.
Post by: RADIUM-V Interactive on August 16, 2007, 05:36:30 AM
It runs strangely on my laptop:

Intel Duo-Core @ 1.73GHz
1GB DDR2 RAM
128MB Intel Integrated Graphics

I get about 10fps with shadows on, but it's steady 60 fps with the shadows off. Other than that, every other setting runs fine, even at 1024x768, 16x AA, Anisotropic filtering on, vertical sync on, etc. Without vertical sync, it jumps to 256fps (and runs ridiculously fast).

It doesn't want to work for me at 1280x800, my max resolution.
 
I'll test it on my desktop tomorrow. If MY desktop can't run it well, then you might need to re-work some things XD (jk)


Title: Re: I've been working on this engine again.
Post by: Dr_Davenstein on August 16, 2007, 05:41:55 AM
I haven't uploaded a version with culling yet, so if you want to try it, you can set the number in data/gen.egs file to a lower value. Something like 10 is realistic... 100 is a pretty extreme stress test... 1000 is blasphemy!  ;D


The default is 100... where nobody in their right mind would try to actually draw that many in a real time game without some sort of culling. lol