Qbasicnews.com

QBasic => QB Discussion & Programming Help => Topic started by: Kenster102 on November 10, 2006, 12:40:10 AM



Title: How does Qbasic work with XP
Post by: Kenster102 on November 10, 2006, 12:40:10 AM
Ok here we go I downloaded your version and i put it in a folder on my desktop, I usually would be using this in highschool so I couldn't find the icon with the hammer so i clicked the blue box. After I exited it because i noticed how small the screen was. I then noticed the icon with the hammer when i clicked on it, it said something to do with the pif file please help me.


Title: How does Qbasic work with XP
Post by: zoasterboy on November 10, 2006, 01:10:30 AM
OK, so the file with icon art, aka the one with the hammer, was probably a shortcut that was created earlier, and will no longer work because you are in a different file then when it was created. Donít worry about it.

The small screen can be fixed.

One thing you can do is type

Code:

Screen 12


And then press F5 to run. It should go full screen. You can then delete the code that you typed, (screen 12) and write your program. You would have to do this every time though. For a more permanent solution, check this previous topic:

http://forum.qbasicnews.com/viewtopic.php?t=12412


Title: How does Qbasic work with XP
Post by: Kenster102 on November 10, 2006, 05:42:50 PM
Thanks for the tip. I also found out if you right click on the windowed toolbar it will give you properties to change to full screen


Title: How does Qbasic work with XP
Post by: nkk_kan on November 14, 2006, 08:54:19 AM
ahh...Just press Alt+Enter to Full screen ANY dos application...